Thaimaalaisia ravintoloita on nykyään valtava määrä Suomessa. Tämä johtuu osittain suomalaisten ja thaimaalaisten välisestä vahvasta siteestä. Onhan Thaimaa suomalaisten suosituimpia matkakohteita, jonka lisäksi monet suomalaiset ovat löytäneet aviopuolison Thaimaassa. Suomalaiset arvostavat thaimaalaisessa kulttuurissa hyviä käytöstapoja, palvelualttiutta ja iloisuutta, ja etenkin hyvää ruokaa.

Moni kuluttaja pyrkii nykyään välttämään lentomatkailua, eikä kaukomatkustelu ole enää samalla tavalla muotia kuin joskus aikaisemmin. Onneksi thaimaalaista ruokakulttuuria pääsee kokemaan myös paikan päällä Suomessa. Maastamme löytyy monen tasoisia thaimaalaisia ruokapaikkoja ja yksistään Helsingistä niitä löytyy kymmeniä.

Suomalaisten keskivertokuluttajien suosiossa ovat usein halvat thaimaalaiset ja muut aasialaiset ravintolat, mutta puhuttaessa thaimaalaisesta ravintolasta, kannattaa laadusta usein maksaa, sillä korkealuokkaisissa ravintoloissa thaimaalaiset maut pääsevät kaikkein parhaiten esiin. Tällaisista ravintoloista erityisen kehuttu on ollut Turussa sijaitseva Maneerat, joka on saanut loistavia arvosteluita myös iltapäivälehdissä.

Helsingin thaimaalaiset

Helsingissä perinteisiä laadukkaita thaimaalaisia ravintoloita ovat Ryan Thai, Red Koi Thai ja Thai Thai. Myös Kalliossa sijaitseva, jo vuosia toiminut Lemon Grass on yhä edelleen erittäin suosittu, kuin myös Thai Restaurant Orchid. Näissä ravintoloissa pääset nauttimaan aitoja thaimaalaisia makuja, jotka valmistuvat ammattiin koulutettujen kokkien toimesta. Näihin paikkoihin kannattaa tulla myös erityistä juhlaa viettämään, sillä nämä ravintolat ovat kuuluisia myös erinomaisesta palvelustaan.

Helsingistä löytyy myös erilaisia fast food -tyyppisiä thaimaalaisia ravintoloita, jotka tuovat erinomaisen vaihtelun pizzalle tai kebabille. AA Han Thai, Twisted Street Kitchen, Thai O’cha ja Du Dii ovat pieniä ja tunnelmallisia ruokapaikkoja, joissa annokset ovat usein runsaita.

Suomalaiset ovat tunnetusti ihastuneet buffet-ruokaan, ja nykyään myös thaimaalaista ruokaa on mahdollista saada noutopöydästä. Tällaisista ravintoloista ehkä kuuluisin on Tamarind, joka nykyään toimii ketjuna. Tämän lisäksi monissa thaipaikoissa on arkisin lounasaikaan seisova pöytä, kun taas ilta-aikaan myydään ulos vain annoksia. Yksi herkullisimmista buffet-ravintoloista on ehdottomasti Helsingin Vaasankadulla sijaitseva Du Dii.

Muun Suomen thairavintolat

Tampereella asuvan tai vierailevan kannattaa ehdottomasti kokea ravintolat Thai & Laos tai Faasai. Oulussa sitä vastoin sijaitsee erinomainen Pad Thai Baan Naa Thai -ravintola. Kuopiossa sijaitsee taas autenttinen Siam Thai -ravintola, jonne matkataan myös Kuopion ulkopuolelta.