Suomessa on perinteisesti totuttu nauttimaan ammattilaisten valmistama ruoka ravintolassa. Take-away kulttuuri on alkanut vasta viime vuosina rantautumaan Suomeen, sillä ravintolatasoista ruokaa on ollut lähestulkoon mahdotonta saada kotiin toimitettuna. Tilanne on viimeisten vuosien aikana muuttunut, kun markkinoille on ilmaantunut lukuisia palveluita, jotka toimittavat ruokaa suoraan kotiovelle. Nämä palvelut ovat jokseenkin edullisia, joten kuluttajalle ei koidu toimituksesta erityisen suurta kustannusta. Ravintoloille taas voi olla hyödyllistä myydä ruokaa ulos, sillä näin asiakaspaikkoja on paremmin saatavilla niille, jotka haluavat istua ja viettää ravintolassa iltaa.

Kotiin toimitettuna saa nykyisin mitä tahansa ruokaa ja erityisesti erilaiset thairavintolat toimittavat lähettipalveluiden kautta ruokaa suoraan kotiovelle. Mutta mitä hyötyä asiakas saa siitä, että hän tilaa ruuan ravintolasta suoraan kotiin?

Etuja on monia

Ensimmäinen syy tilata noutoruokaa on tietenkin helppous. Tilauksen voi hoitaa nopeasti kännykällä joko soittamalla tai käyttämällä sovellusta, jonka jälkeen ruoka saapuu hetken kuluttua kotiin. Asiakkaan ei tarvitse lähteä ulos räntäsateeseen tai mikäli hän makaa kotona flunssassa, ei terveellisen ruuan eteen tarvitse nähdä liikaa vaivaa.

Ravintolassa istuminen vie myös paljon aikaa, jonka voi käyttää muutenkin. Ravintolassa kännykän selaaminen voi olla sopimatonta, mutta kotona pitkästyttävän odottamisen sijaan asiakas voi käyttää ajan jotenkin hyödyksi. Odottamisen voi käyttää tekemällä työtä tai vaikkapa pelata jotakin peliä. Jotkin ammattikunnat kuten vaikkapa tietotyöläiset tai pokeriammattilaiset saattavat joutua istumaan koneen ääressä jatkuvasti lukuisia tunteja. Mikä siis olisikaan oivallisempi ratkaisu tilanteeseen, jossa ihminen pelaa esimerkiksi pokeria gaming club online kasino -sivustolla tärkeän pelitapahtuman ääressä, ja nälkä alkaa kurnimaan? Näissä tapauksissa toimitettu ruoka on ainoa oikea ratkaisu.

Moni suomalainen vierastaa myös yksin syömistä ravintolassa. Eikä suotta, onhan suomalaisille ravintolassa käynti usein sosiaalinen tapahtuma ja juhlan paikka. Kun ravintolaruokaa tekee mieli, eikä illalliskumppania ole lähimainkaan, on tällöin helpoin ratkaisu tilata ruokaa suoraan kotiin, jolloin sen voi nauttia omassa rauhassa.

Noutoruoka voi jossain tapauksissa tulla myös halvemmaksi, mikäli matkustaminen ravintolaan on vaivalloista ja synnyttää kustannuksia. Joskus myös noutoruuasta saa erilaisia alennuksia, mikä muodostaa sen edullisemmaksi ratkaisuksi.